Sport & Recreatie

Sport- en recreatiegebouwen kenmerken zich door een grote variatie aan gebruiksfuncties met een sterk wisselende bezetting. In het weekend worden het zwembad, de sporthal, de kleedkamers en het restaurant intensief gebruikt. Maar op deze piekbelasting volgt op maandag meestal weer een lage bezettingsgraad.

Dit betekent dat de capaciteit van de klimaatinstallaties zowel pieken als dalen kent. BFT levert installaties die door een uitgekiende programmering perfect op deze omstandigheden anticiperen. Zodat er niet meer energie wordt gebruikt dan het gebruik en de bezetting van het sport- of recreatiegebouw op een bepaald moment nodig hebben. 

Meten is weten. Bij sport- en recreatiegebouwen is het belangrijk om het energiegebruik continue te monitoren, zodat de capaciteit en de programmering van de klimaatinstallaties steeds beter afgesteld kunnen worden op de actuele energiebehoefte in elke ruimte. BFT adviseert u graag over het energiemanagement in uw sporthal, zwembad of recreatieruimte. Bij nieuw- of verbouw kunnen we uiteraard ook de benodigde installaties leveren.

RECREATIECENTRUM DE TOL - NUNSPEET

Nieuwbouw Recreatiecentrum de Tol, Nunspeet

Opdrachtgever: Constructiebedrijf H.J. Polinder BV, Nunspeet

Lees verder »

KNHS

Uitbreiding KNHS, Ermelo

Lees verder »

KWPN

KWPN, Ermelo

Aannemer Noordersluis, Lelystad

Lees verder »

STERREHOF

Sterrehof, Nunspeet

Lees verder »